1700-tallsfest i Arsenalet 4. september 2021

Bli med tilbake til 1792 og en unik helaften i arsenalet på Kongsvinger festning med musikk, historie og mat. Opplev en historisk tre-retters middag i autentiske omgivelser mens vertskapet tar deg med tilbake til 1700-tallet gjennom fortellinger og musikalske innslag.

Den lettlivede vertshusholdersken Ulla og hennes løsslupne tjenestepike Helena serverer et festmåltid, mens profoss Nicolai Elskougsen forteller gjestene om skjebnene til slaver, omløbne kvinnfolk, duellanter og drukkenbolter. Brått avbrytes måltidet av trubadur Jakob Heidelberg, tilbake etter en reise gjennom et krigsherjet Europa. Vertskapet spiller gjerne en epistel eller to av Bellman eller stemmer i med en arie eller kanskje en allsang. Historisk, morsomt og underholdende!

Det hele kan beskrives som et energisk, men avslappet og ikke minst verdig middagselskap.

Mitt Kongsvinger

Kveldens meny:

  • Velkomstdrink: Bischoff
  • Forrett: «Kommandantens avskjedsgave»
  • Hovedrett: Kalvegryte med rotgrønnsaker
  • Dessert: Kokkens kalvedans

Billett kr 1090 per person – bestilles på e-post eller mob 90 77 02 98

Prisen inkluderer tre-retters middag, velkomstdrink, kaffe og underholdning. Drikke betales separat. Vi tilbyr vinpakke til de som ønsker det.

KLE DEG UT HVIS DU VIL – PREMIE TIL BESTE TIDSRIKTIGE KOSTYME!

Arsenalet med sine tre meter tjukke vegger ble stod klart i 1737, etter at Gyldenløves tårn hadde eksplodert under et lynnedslag noen år tidligere. Vertskap for kvelden er Eva Vermundsberget, Øivind Roos, Mette Skogbakken og Lars Ovlien. Historisk mat og drikke leveres av Max Ivan. Vi ivaretar smittervern!

Kanskje du også liker…