1700-tallsfest i kasemattene 22. mai 2021

Bli med tilbake til 1793 og en unik helaften i kasemattene på Kongsvinger festning. Opplev en historisk 3-retters middag i autentiske omgivelser – inni festningsmurene. Du blir tatt med tilbake i tid og får servert mat og historier fra en spennende tid i norske historie.

Den lettlivede vertshusholdersken Ulla og hennes løsslupne tjenestepike Helena serverer et festmåltid, mens profoss Nicolai Elskougsen forteller gjestene om skjebnene til slaver, omløbne kvinnfolk, duellanter og drukkenbolter. Brått avbrytes måltidet av trubadur Jakob Heidelberg, tilbake etter en reise gjennom et krigsherjet Europa. Vertskapet spiller gjerne en epistel eller to av Bellman eller stemmer i med en arie eller kanskje en allsang. Historisk, morsomt og underholdende!

KLE DEG UT HVIS DU VIL – PREMIE TIL BESTE TIDSRIKTIGE KOSTYME!

Kveldens meny:

Velkomstdrink: Bischoff
Forrett: «Kommandantens avskjedsgave»
Hovedrett: Kalvegryte med rotgrønnsaker
Dessert: Kokkens kalvedans

Pris kr 990 per person – bestilles på e-post eller mob 90 77 02 98

Prisen inkluderer tre-retters middag, velkomstdrink, kaffe og underholdning. Drikke betales separat.

Kasemattene på Kongsvinger festning stod ferdig i 1688 som innkvartering for soldatene. Opprinnelig var de av tømmer, men på grunn av fukt ble de erstattet av murte kasemasset tidlig på 1700-tallet. I dag er den store kasematten på nordsiden av festningen pusset opp og er en fantastisk kultur-arena.

Vertskap for kvelden er Eva Vermundsberget, Øivind Roos, Mette Skogbakken og Lars Ovlien. Historisk mat og drikke leveres av Max Ivan. Vi ivaretar smittervern!

Kanskje du også liker…