Opplev en av de populære historiske middagene på Kongsvinger festning. Vertskap er Jensine & Fredrik Werenskiold og Thomasine og Jonas Lie. I tillegg til et historisk godt måltid blir det anekdoter, taler, allsang og underholdning slik det var for 150 år siden.

Menyen er utarbeidet i samarbeid med eksperter hos Norsk Folkemuseum, og inneholder typiske retter som ville blitt servert på en fest hos borgerskapet sent på 1800-tallet. Det inkluderer en forrett, en hovedrett og en dessert. Vi bruker gjerne sesongens råvarer og tilpasser oss dine ønsker. Middagen kan også leveres som fire-retter etter avtale.

Den historiske middagen er ingen forestilling, men en opplevelse for gjestene. Du blir tatt med 150 år tilbake i tid. Kommandant Werenskiold vil i sin tale ta et blikk på året som hat gått. Under middagen er det selvfølgelig skålsanger og morsomme innslag, og ekteparet Lie sørger for kulturelle innslag med toner av både opera og Bellmann.

Vi takker også for en utsøkt historisk middag med flott underholdning hos ekteparet Werenskiold.

Turid Album, Øystre Slidre Revmatikerforening, juni 2021

Gjennom måltidet lærer du mer om livet i gamle Kongsvinger og hvordan familier som Werenskiold og Lie var med på å forme det nye Norge som vokste frem etter 1814 – en prosess som førte til frigjøringen i 1905. Familievenner som Bjørnstjerne Bjørnson, Aasmund Olavsson Vinje og Ole Bull er en naturlig del av samtalen, det samme er Thomasine sin fabelaktige søster Erika Lie.

Arrangementet kan gjennomføre i Kommandantboligen eller Slaveriet etter antall og ønske. Vi kan også tilby tilpassede historiske middager på andre lokaliteter. Varighet 3-4 timer.

Her kan du lese hva avisa Glåmdalen skriver om påskefesten i april 2019 (krever abonnement)