I skjæringspunktet mellom kultur, historie og gastronomi lager vi særegne opplevelser fra Kongsvinger-regionen. Kongsvingers lange militære historie knyttet til festningen og leiren, Finnskogens mystikk og ikke minst de mange kunstnerne som kommer fra de dype skogene langs grensen til Sverige.

Under 1800-tallet var det en kulturell oppblomstring i Kongsvinger. Erik Werenskiold vokste opp på Kongsvinger festning, der faren hans var kommandant. Thomasine Lie var fadder i dåpen hans, og hun bidro sterkt til at mannen Jonas Lie ble en av Norges mest leste forfattere i sin tid. Lillesøster Erika Lie ble en av Europas mest ettertraktede pianister, inspirerte Rikard Nordraak som skrev nasjonalsangen og hadde et tett forhold til Bjørnstjerne Bjørnson, som skrev hyllestdikt til henne. En av Erikas mange pianoelever var Dagny Juel, som vokste opp på Rolighed, landets eneste Kvinnemuseum.

I kommunene rundt dukker de store navnene opp på begynnelse av 1900-tallet. Skogsarbeideren Hans Børli får publisert sine første dikt på 1940-tallet. Da er allerede odølingen Sigurd Hoel en etablert forfatter, blant annet på grunn av boka «Syndere i sommersol». På samme tid gir Åsta Holth ut «Porkkalafela», og gjennom to trilogier forteller hun om den skogfinske slekten til foreldrene. Listen kunne vært gjort mye lengre.

Vår erfaring springer ut fra kulturverdenen. Det handler om å fortelle en god historie, ta deg til et sted eller en tid der du kan oppleve regionen på sitt beste og mest autentiske. Vi setter sammen opplevelser for alt fra historielag og pensjonistforeningen til bedrifter eller vennegjengen. Sammen med våre mange samarbeidspartnere tilbyr vi unik overnatting, gastronomiske opplevelser og et stort utvalg historiske og kulturelle opplevelser med profesjonelle og underholdende guider. Det er rett og slett det beste vi har å by på. Bare ta kontakt, så hjelper vi deg med å sette sammen en pakke etter dine ønsker.

Hans Børli sier det best i diktet «Junikveld»:

Å, flytt deg nærmere inn til meg,
her på kjøkkentrammen!
Den er så svinnende kort den stund
vi mennesker er sammen.