Vi er en stor vennegjeng i 50-årene i hovedsak fra Kolbotn/Oslo som valgte å legge årets julebord til Kongsvinger festning. Dermed fikk vi gleden av å ha Jonas Lie, kommandant Werenskiold og deres to koner som verter/vertinner. De fortalte om livet på festningen og i Kongsvinger både med humor og alvor, og nydelig operasang og nyskrevne viser fra deres tid ble fremført med stor profesjonalitet. Tidligere på dagen hadde vi også en omvisning i Øvrebyen med Lars Ovlien som guide. Vi tror han bare fikk skrapt overflaten av hva han kan om Kongsvingers historie, men det var morsomt fremført og lærerikt for oss, og la grunnlaget for noen av historiene vi fikk høre senere på kvelden. De satte Kongsvinger tydelig på kartet og vi anbefaler gjerne opplegget for alle som ønsker en original vennefest eller å bli underholdt på historisk vis. 

Cecilie Bugge m/venner, november 2021

Bryn Rotaryklubb hadde en strålende, begivenhetsrik tur til Kongsvingerregionen med besøk i Hans Børlis barndomshjem samt lunsj og underholdning på tunet, før vi etterhvert inntok Kongsvinger festning og Festningshotellet. Der fikk vi en historisk middag med et fantastisk musikalsk vertskap, helt topp. Dagen etter hadde vi en flott tur i Øverbyen før vi avsluttet turen med lunsj på Skarstad gartneri. Tusen takk til Lars Ovlien og Øivind Roos for lærerikt og morsomt følge.

Grete og Arve Hoff, Bryn Rotaryklubb, september 2021

Jevnaker Historielag hadde et fantastisk opphold i Kongsvinger-området. Takk til kunnskapsrike guider og for festmiddag hos kommandant Werenskiold sammen med forfatter Jonas Lie. Vi har fått så mange fine tilbakemeldinger at dette blir vanskelig å kopiere.

Gerd Anita Fjeldstad, leder i Jevnaker Historielag, august 2021

Øystre Slidre Revmatikerforening takker for en fantastisk opplevelse på vår to-dagers sommertur til dere med tema «Kulturreise i grenseland». Alle våre 20 deltakere var svært fornøyd med opplegget og imponert over dere to dyktige guider (Lars og Øivind). Vi takker også for en utsøkt historisk middag med flott underholdning hos ekteparet Werenskiold.

Turid Album, Øystre Slidre Revmatikerforening, juni 2021