De små scener arrangeres for andre året samtidig med Vinterfestivalen i Kongsvinger, den første helgen i februar. I 2023 utvikler vi De små scener videre, blant annet med en serie workshops og forestillinger for barn og unge. Arrangementene er i samarbeid med Byen Vår, Teater i Glåmdal, Glåmdal jazzklubb, Klang under Kuppelen, Kongsvinger museum, UKM i Kongsvinger-regionen, Kongsvinger kunstforening og Kongsvinger kommune.

Her er videoer med noen av artistene som kommer i februar

NB! Vi kan levere gavekort til jul med billetter til de ulike forestillingene! Ta kontakt hvis du ønsker det.

Torsdag | Fredag | Lørdag | Søndag | Workshops

TORSDAG 2. FEBRUAR 2023 KL 19:00 – VINGER KIRKE

Vertavo Strykekvartett

I samarbeid med Klang under kuppelen åpner vi De små scener i februar 2023 med konsert med Vertavo strykekvartett i Vinger kirke. Det er ikke feil å kalle det en sensasjon at den verdensberømte Vertavokvartetten gjester Kongsvinger med verker av Lalo og Elgar i bagasjen. Du hører Øyvor Volle og Annabelle Meare på fiolin, Berit Cardas på bratsj og Bjørg Lewis på cello. KJØP BILLETTER HER!

Foto: Nikolaj Lund

TORSDAG 2. FEBRUAR 2023 KL 21:30 – ANNE OVERUD SELSKAPELIGHETER

Levi Henriksen & Henrik Maarud

«Aller sterkest er Henriksen nok i portrettene av moren og faren, eller i skildringen av venner som har blitt borte underveis»

Arvid Skancke-Knutsen, Klassekampen

Alt det som ikke har lyd er en samling musikalske reisebrev eller snapshots av Levi Henriksen og Henrik Maarud. I det ligger det at de fleste tekstene er blitt til – om ikke direkte på reise – så i hvert fall underveis. Det bærende spørsmålet er: Kan man reise seg til å forstå sitt eget land bedre? Sitt eget liv, og sin egen samtid? Eller ender man bare opp – slik som Ernest Hemingway hevdet – med å bli like hjemløs overalt? KJØP BILLETTER HER!

Foto: Jørn Hauganfoto Kristiansen

FREDAG 3. FEBRUAR 2023 – KL 16:00 – HERDAHLSALEN

Stian Carstensen

Multiinstrumentalist og komponist Stian Carstensen er kjent både fra bandet Farmers Market og som soloartist. Han har mottatt en Spellemannspris og reist verden rundt og samarbeidet med alt fra KORK til Mike Patton fra Faith No More. Han kombinerer utrolig musikalitet med stor fortellerevne. Du møter ham i fri utfoldelse i Mathesongården (NB! Flyttet fra Slaveriet). Arrangementet er i samarbeid med Glåmdal jazzklubb. KJØP BILLETTER HER!

Foto: Johannes Selvaag

FREDAG 3. FEBRUAR 2023 KL 18:30 – HERDAHLSALEN

Bokbad med Tom Egeland

Tom Egeland er en av Norges bestselgende forfattere gjennom mange år. Han har mottatt en rekke litterære priser – blant annet Rivertonprisen, Riksmålsprisen og ARKs barnebokpris for ungdomsromanen «Katakombens hemmelighet». Den tiende boken om antihelten Bjørn Beltø – «Metusalemprosjeket» – ble gitt ut i 2022. I Slaveriet fra 1702 vil han samtale med Lars Ovlien om hvordan han bruker historiske personer som bakteppe for sine fortellinger. KJØP BILLETTER HER!

Foto: Åse Myhrvold Egeland

FREDAG 3. FEBRUAR 2023 KL 21:00 – KAFE BOHEM

Bjørn Tomren – UTSOLGT

Artist, låtskriver og vokalutøver Bjørn Tomren fra Tomrefjord er kjent fra blant annet fra jodle- og trekkspillduoen Polkabjørn & Kleine Heine og bandet Kniven På Strupen med Ole Paus. I 2017 deltok han på verdensmesterskapet i strupesang i Tuva, og fikk en bronsehest. Tomrens debutplate ble utgitt 2019 til perlemorskinnende anmeldelser. Bjørn Tomren har også verdensrekorden i flest forseringer av Norge på langs; i kajakk, til fots, på ski og i robåt. Bjørn Tomren imponerte hele Norge som den mest særegne artisten i den populære NRK-serien «Stjernekamp». Med sitt unike utrykk og sin enestående formidlingsevne har Tomren på kort tid rukket å bli folkeeie, og har blitt omtalt som «den kuleste artisten i Stjernekamp gjennom tidene». Dette er en konsert vi gleder oss til.


Foto: Petronelle Halvorsen

LØRDAG 4. FEBRUAR 2023 KL 13:00 – KVINNEMUSEET

Monica Kristensen omvisning i utstillingen ISBRYTEREN

Lørdag 4. februar kl. 13.00 kan du møte Kongsvingers egen polarhelt Monica Kristensen i utstillingen om hennes eventyrlige liv. Utstillingen fokuserer på tre aspekter ved hennes karriere: som forsker, som polfarer og som forfatter. Nå får publikum den unike muligheten til å møte hovedpersonen selv, og høre henne fortelle om gjenstandene som vises i utstillingen. Alle gjenstandene, fra teltet som ble brukt på Sydpolekspedisjonen til forskjellige æresbevisninger, eller den lille steinen fra Betty-fjellet, er utlånt fra Kristensen selv, og hver av dem bærer på en spennende historie. Les mer her.

LØRDAG 4. FEBRUAR 2023 – HERDAHLSALEN

Vestanå Teater: Mästar’n över alla mästare

Vestanå Teater er på gjestespill med Mästar’n över alla mästare. Her blandes historier fra Fryksdalen med dionysisk-stemningsfull musikk for en sansereise, hvor fantasi og virkelighet veves sammen til en totalopplevelse for kropp og sjel. Du møter et stort persongalleri i en eventyrverden som sier oss mer enn menneskenes liv enn vi forstår i vår moderne urbane tid. Manus og regi ved Leif Stinnerbom, komponist og musikkansvarlig Magnus Stinnerbom mens Inger Hallström Stinnerbom står for kostymedesign. Skuespillere Hanna Kulle, Josef Säterhagen og Daniel Lindman Agorander og musikere Anna Karlsson og Niklas Bertilsson. Varighet cirka 50 minutter. Forestillingen er et samarbeid med Teater i Glåmdal. BILLETTER KL 14:00 | BILLETTER KL 17:00

Foto: Olle Hallström

LØRDAG 4. FEBRUAR 2023 KL 19:00 – VINGER KIRKE

Hanne Tveter

Kritikerroste Hanne Tveter fra Odalen er en anerkjent jazz og verdensmusikkartist. I Madrid har hun utforsket møtepunktene mellom jazz og flamenco med innspill av latin-jazz og nordiske elementer. Hun er den første norske jazzvokalisten som formidler spanske «alegrías» og «bulerías» og like gjerne uttrykker seg på spansk og portugisisk som på engelsk eller norsk. Med seg har hun den chilenske superpianisten pianist Jorge Vera. Bli med på en forrykende konsert. Arrangementet er i samarbeid med Glåmdal jazzklubb. KJØP BILLETTER HER!

Foto: Ana Solinis

LØRDAG 4. FEBRUAR 2023 KL 21:00 – KAFE BOHEM

Svensk aften

Årets utgave av De små scener inkluderer Värmland i sitt naturlige nærområde og da er det nærliggende med en svensk aften. Poeten Bengt Berg fra Torsby kommer med sine humoristiske og vemodige betraktninger, mens Øivind Roos, Eva Vermundsberget, Kjetil Foseid og Lars Ovlien byr på svenske viser fra en tradisjon som inkluderer Bellman, Taube, Vreeswijk, Afzelius, Thåstrøm, – og mye annet.

Vi kan love en en svært innholdsrik og trivelig kveld i et hus som stod her før unionen med svenskene og som tok i mot sårede soldater etter kampene i 1814. Heldigvis er stridigheten mellom brødrefolket i dag mest om hvem som går raskest på ski og hvem som er best med og uten ball. KJØP BILLETTER HER!

Foto: Lars Ovlien

SØNDAG 5. FEBRUAR 2023 KL 13:00 – AAMODTGÅRDEN

Potettrykk med Ottar Karlsen

Kunstner Ottar Karlsen viser potettrykk ved hjelp av potetene, tape og papir for å lage
effekter, samt viser eksempler på hva det endelige resultatet kan bli. Passer for barn
mellom 6 og 10 år. NB! Begrenset antall. Påmelding til lars@ovlien.no.

Foto: Privat

SØNDAG 5. FEBRUAR 2023 KL 14:00 – KONGSVINGER MUSEUM

Trollklang

Husker du i skogen den gang, da du hørte lyd av trollklang? Trollklang er en fortellerforestilling for barn av Elias Duedahl og Ingjerd Engh, fortalt av Ingjerd Engh. Den utforsker barndommen til Erik Werenskiold og hans møte med troll og kunst gjennom fortelling, musikk og latter. Forestillingen passer for barn og eventyrlystne voksne fra tre år og oppover. Varighet ca 30 minutter. Museet holder åpent kl 12:00 til 16:00 kun denne dagen. Du kan kjøpe billetter i døra eller forhåndsbestille hos Kongsvinger museum.

Foto: Martin Høgberget.

SØNDAG 5. FEBRUAR 2023 KL 17:00 – KAFE BOHEM

Tor Einar Bekken

Med aner fra Austmarka har Tor Einar Bekken vist seg som en av landets mest anvendelige blues- og jazzmusikere med stor spennvidde og en lang rekke utgivelser bak seg. Til daglig jobber han ved NTNU i Trondheim, men han er en hyppig artist på landets mange blues- og jazzfestivaler, både sammen med artister som Richard Gjems og Elias Axelsen, men også alene. Bekken ble i 2017 nominert til Spelemanprisen for utgivelsen «Upright Piano – Live at Bar Moskus». Han avslutter De små scener 2023 med en solokonsert du neppe har hørt maken til. KJØP BILLETTER HER!

Foto: Rune Goddokken.

LØRDAG OG SØNDAG – SCENE U OG KAFE BOHEM

Rap-workshop og konsert med Gatas Parlament

Gatas Parlaments patenterte rapworkshop gir en grunnleggende innføring i skriving og framføring av rap. Elevene vil gjøre øvelser og lære seg å bruke rim og ordspill. De vil få verktøyene til å strukturere vers og lager låter, og tilslutt til framføring og scenetekke-teknikk. Les mer her!