Lørdag 8. november kl 19:00 er årets eneste mulighet til å oppleve livet på et vertshus i Kongsvinger Leir anno 1792. Vi byr på herlig mat, grusomme historier, mye musikk og ikke minst humor gjennom tre timer i over 300 år gamle omgivelser. NB! Kun 36 plasser.
I Mathesongården på hjørnet av Løkkegaten og Storgaten var det vertshus allerede tidlig på 1700-tallet. Tenk om veggene kunne viske sine historier? Vel, denne kvelden inviterer vertshusholdersken Ulla og hennes noe løsslupne tjenestepike Helena til et storslagent måltid. Profoss Nicolai Elskougsen tatt vaktoppdrag hos vertshuset til de to damene, men han blir forstyrret av trubadur Jakob Heidelberg, som bærer med seg grusomme nyheter fra nabolandet, og sier heller ikke nei til å spille en epistel eller to av Bellman.
Menyen gir en herlig smak av 1700-tallet. Først får du et utvalg kalde småretter fra skog og hav, deretter en overdådig buffet med råvarer og tilbehør fra samme periode og til slutt herlige desserter. Det blir naturligvis kaffe og andre drikkevarer om du ønsker.
Pris kr 1295 – bestill på lars@ovlien.no
Uno Ellingsen hos Holseter Catering er lidenskapelig opptatt av historisk mat og sørger for et rikt utvalg av tidsriktige produkter med ulike tidsaktuelle tilberedningsmetoder. Mange av råvarene er lokale og alt smaker utmerket.
Du møter Mette Skogbakken, Eva Vermundsberget, Lars Ovlien og Øivind Roos i de ulike rollene.