Opplev Kongsvinger festning

Ønsker du en historisk opplevelse du sent vil glemme? Vi tilbyr alt fra ulike typer omvisninger til historiske tre-retters middager – eller vinsmaking på Kongsvinger festning. Vi kan også hjelpe deg med å tilrettelegge besøket med transport, mat, overnatting og museumsbesøk.

Opplev en av de populære historiske middagene på Kongsvinger festning. Vertskap er Jensine & Fredrik Werenskiold og Thomasine og Jonas Lie. I tillegg til et historisk godt måltid blir det anekdoter, taler, allsang, musikk og underholdning slik det var for 150 år siden. Les hva tidligere gjester sier.

Menyen er utarbeidet i samarbeid med eksperter hos Norsk Folkemuseum, og inneholder typiske retter som ville blitt servert på en fest hos borgerskapet sent på 1800-tallet. Det inkluderer en forrett, en hovedrett og en dessert. Vi bruker gjerne sesongens råvarer og tilpasser oss dine ønsker. Middagen kan også leveres som fire-retter etter avtale. Les mer om historiske festmiddager her.

Omvisning på Kongsvinger festning og Øvrebyen

Vil du ha kommandant Fredrik Werenskiold (faren til Erik Werenskiold) til å vise deg rundt på festingen? Foretrekker du kanskje den uregjerlige tamburen, eller begge to? De garanterer en særdeles underholdende vandring gjennom Kongsvinger festnings 350 årige historie. Du kan også få en omvisning med lokalhistoriker og forfatter Lars Ovlien. Den er garantert både morsom og lærerik – og kanskje litt grusom også.

Vi hjelper deg med alt du trenger under besøket på Kongsvinger. Vi samarbeider med Berg Skysstasjon som sørger for komfortabel og trygg transport. Både Festningen Hotel & Resort og Kafé Bohem tilbyr mat, festningen har også unik overnatting og det er fire spennende museer du kan besøke: Festningsmuseet, Fengselsmuseet, Kongsvinger Museum og det nasjonale Kvinnemuseet.

Send oss en e-post i dag eller ring på 90 77 02 98 for mer informasjon.

Kanskje du også liker…