Bellman, Bach og bakkanale ballader

Velkommen til Kommandantboligen på Kongsvinger festning og en unik aften med musikk og historier hos vertshusholdersken Ulla og hennes noe løsslupne tjenestepike Helena. Du får høre alt fra kjente Bellman-epistler og gamle drikkeviser til Bach sine cellosuiter.

Året er 1792 og på Kongsvinger festning har Profoss Nicolai Elskougsen tatt på seg vaktoppdrag i vertshuset. Han deler gjerne historier om livet som soldat og forteller om de mange fargerike skjebnene i leiren; slaver og omløbne kvinnfolk, duellanter og drukkenbolter – eller han tar frem lutten og synger en drikkevise.

Kjøp billetter her i dag

Ulla og Helena byr på både mat og drikke mens de venter på at trubadur Jakob Heidelberg kommer innom, etter en omfattende turné gjennom et krigsherjet Europa. Han bærer med seg grusomme nyheter fra nabolandet, og sier heller ikke nei til å spille en epistel eller to av Bellman. Denne kvelden er han i følge med en svirebror fra Tyskland – og de er begge fryktelig tørste.

Bli med tilbake til 1700-tallets salonger. Bellman, Bach og bakkanale ballader er konsert og historiefortelling i skjønn forening. Kommandantboligen har huset konger, kommandanter og andre celebre gjester i 340 år. Nå kan du nyte fordums glans og ta del i byens historie på en unik måte. På scenen møter du Eva Vermundsberget, Øivind Roos, Mette J. Skogbakken, Lars Ovlien og Øyvind Gimse.

Kanskje du også liker…