Kongsvinger-regionen på to dager

Er du interessert i historie, kultur og god mat og drikke? Vi tilbyr skreddersydde turer i Kongsvinger-regionen med fokus på Hans Børlis rike, Finnskogen og Kongsvinger festning med gamlebyen «Øvrebyen». Her er et forslag på en todagers tur.

Vi setter sammen opplevelser for alt fra historielag og pensjonistforeningen til bedrifter eller vennegjengen. Sammen med våre samarbeidspartnere tilbyr vi unik overnatting, gastronomiske opplevelser og et stort utvalg historiske og kulturelle opplevelser med profesjonelle og underholdende guider. Det er rett og slett det beste vi har å by på.

Eksempel på to-dagers tur

Dag 1 – Børlis rike og festningen

 • Omvisning på tradisjonsrike Magnor Glassverk, som siden 1896 har levert prisbelønnet norsk design.
 • Tur til Hans Børli sitt barndomshjem Oppistu’n Børli, med underholdning på kjøkkentrammen og lunsjbokser fra Max Ivan, som har spesialisert seg på lokale råvarer av høy kvalitet.
 • Vi kjører til familiegården Skarstad, kjent fra blant annet TV2. Her er det både gårdsbutikk og kafe, med mulighet for å kjøpe med seg Max Ivan-produkter blant annet.
 • Turen går til Kongsvinger festning og Festningen Hotel & Resort, der vi sjekker inn og slapper av litt.
 • Bli med på en rundtur på historisk grunn sammen med kommandant Fredrik Werenskiold og hans uregjerlige tambur. Det er både morsomt og lærerikt.
 • Dagen avsluttes med en tre-retters historisk middag der du møter kommandanten og hans kone sammen med kunstnerparet Jonas og Thomasine Lie. Det blir gastonomisk og historisk underholdning på en måte du aldri har opplevd før.

Dag 2 – Finnskogen

 • Etter frokost i den fantastiske kommandantboligen setter bussen kurs for Finnskogen med vår dyktige guide.
 • Ankomst Finnetunet på Svullrya og en omvisning som gir et spennende innblikk i den skogfinske kulturen.
 • Vi tar et lite avbrekk med kaffe og kaker på ikoniske «Tanken» på andre siden av veien.
 • Turen går videre med guide til Leiråker og den fantastiske hagen til forfatteren Åsta Holth, som grunnla republikken Finnskogen og satte skogfinnene på kartet for alvor. Du kan velge om du vil gå dikterstien på cirka 1500 meter eller om du vil sitte på med bussen.
 • Til slutt går turen til prisbelønte Skaslien Gjestgiveri for en deilig to-retters lunsj.

De ulike opplevelsene kan kombineres etter ønske, med mulighet for tilpasning av programmet etter behov. I distriktet finner du for eksempel Norges beste golfbane og det er mulighet for omvisning i gamlebyen med besøk på Kvinnemuseet eller et av de andre museene i bydelen, eller hva med å starte hele turen på Grenselosmuseet i Eidskog? Ta kontakt og kom med dine ønsker, så finner vi en pakke som passer for deg. Vi kan skaffe buss som henter og bringer dere også.

Dette er inkludert i turen: transport, guiding, overnatting, måltider som beskrevet og underholdning. Du må selv betale drikke til lunsj og middag. 

Kanskje du også liker…